Palveluita (Lappeenranta)

Windows 7:n tietoturvapäivitykset loppuivat 14.1.2019. Pidennetään koneen käyttöikää asentamalla käyttöjärjestelmäksi tillalle Linux tai Windows 10. Tilaa minut paikan päälle. Voin opastaa tietokoneen käytössä tai tarkastaa koneen päivitykset ja turva-asetukset

Pitäisikö pienentää sadan kuvan kokoa, muuttaa viidensadan tiedoston nimi tai erottaa excel-taulukossa parisataa etu- ja sukunimeä toisistaan eri soluhin. Nopeastihan tuo hoituu. Ei mene kuin tunti tai ehkä pari – käsin. Anna ammattilaisen hoitaa homma puolestasi. Minä annan tietokoneen tehdä yksitoikkoiset ja toistuvat työt. Automatisoidaan toistuvat asiat. Alla on enemmän palveluista joita tarjoan.

Nyt uutena palveluna myös matematiikan tukiopetus yläkouluikäisistä yliopiston perusmatematiikkaan. Kysy lisää.

Neuvonta- ja opetuspalvelut

Voin avustaa laite- ja ohjelmistohankinnoissa. Lisäksi neuvon ongelmatilanteissa paikan päällä. Opetan myös Internetin tai sähköpostin käyttöä, kuvan- tai tekstinkäsittelyä tai vaikkapa sosiaalisen median käyttöä. Myös tietokoneen peruskäytön opetusta. Älä epäröi kysyä. Jos en tiedä, voin ottaa selvää.

Optimointipalvelut yrityksille

Ohjelmistorobotiikalla voidaan tehostaa toimintaa automatisoimalla rutiininomaiset toiminnot. Tututstun yrityksen ATK-ympäristöön ja erityisesti työntekijöiden ohjelmien käyttöön. Yritys maksaa osuuden syntyneestä säästöstä. Jos säästöjä ei synny, ei yritykselle synny kulujajakaan. Kymmenen minuutin päivittäinen säästö ajankäytössä toimintatapojen tehostumisen vuoksi säästää vuodessa aikaa lähes viikon. Tämä palvelu sopii erityisesti pienille yrityksille, joissa syntyvän ajankäytön säästö kohdistuu yrittäjään itseensä.

Sähköpostineuvonta

Eikö jokin tiedosto "aukea" tai haluaisitko saada jonkin toiminnallisuuden. Sähköpostin välityksellä voin neuvonnan lisäksi suorittaa pieniä toimeksiantoja tai miksei isompiakin. Kysy, jos jokin asia askarruttaa

Tietokonehuolto

Minulla ei ole laitemyyntiä, mutta voin tietokoneen huollon yhteydessä noutaa ja asentaa tarvittavat laitteet asiakkaan lukuun. Tilaan esimerkiksi uuden komponentin rikkoontuneen tilalle tai langattoman tukiaseman.

Tietokone saattaa käytössä muuttua hitaaksi. Windowsin uudelleen asennus on tällöin varmin tapa saada koneen toiminta nopeutumaan. Uudelleenasennus tulee tarpeeseen myös tietokoneen virustartunnan jälkeen, jos halutaan varmistua, että virus ei ole jättänyt koneeseen takaportteja. Voin asentaa vanhaan tai miksei uuteenkin PC-koneeseen tarvittaessa Linuxin. Annan myös Mac-tukea.

Teen myös ohjelma-asennuksia, kuten esimerkiksi virustorjunta- ja sähköpostiohjelmien asennuksia ja sähköpostiasetusten kuntoon laittoa. Autan kodin laitteiden kytkemisessä langattomaan verkoon. Opastan yksityisyysasetusten säätämisessä.

Varmuuskopiointi- ja palautuspalvelut

Omien tietojen varmuuskopiointi on tärkeintä. Tietokoneen kovalevy hajoaa varmasti jossain vaiheessa. Uuden koneen voi aina ostaa rahalla, mutta kadonneita tietoja (esim. valokuvia) ei välttämättä saa takaisin mitenkään. Jos et osaa itse tehdä varmuuskopioita, voin opettaa sinulle niiden oton tai automatisoida varmuuskopioinnin. Mikäli tietosi kuitenkin ehtivät jo kadota, älä tallenna uusia tiedostoja, vaan ota välittömästi yhteyttä, voin ehkä pelastaa tietosi.

Tietokoneiden kierrätys

Tyhjennän tietokoneen kovalevyn tai tarvittaessa poistan sen, niin että tietokone voidaan uudelleenkäyttää.

Ohjelmointi

Tarvitsetko Matlab- tai mex-koodausta ja niiden optimointia. Voin avustaa myös C-kielellä tai Javalla. Tarvitsetko nettisivuja. Vinkkejä myös LaTeX-komennoista.

Soita 045 - 318 0230
A-osuus Oy, Taavi Aalto